Sněhová bábovka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 77 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sněhová bábovka
Sněhová bábovka
Celkový čas: | 77 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 12 minut |
Doba vaření: | 65 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 43014 |
Kategorie: | Bábovky |
Ingredience
170 g | Cukr krupice |
200 g | Mouka polohrubá |
1 špetka | Sůl |
0,5 kávová lžička | Tresť mandlová |
6 ks | Vejce slepičí |
100 ml | Voda pitná |
1 kávová lžička | Ztužovač šlehačky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 113,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 282,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Tresť mandlová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Ztužovač šlehačky nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Sněhová bábovka postup přípravy receptu:
1 | Bílky ušleháme se ztužovačem do velmi pevné pěny. Poté přimícháme 90 g cukru a zašleháme. |
2 | Žloutky se zbylým cukrem ušleháme do hladké hmoty. Přidáme mandlovou tresť, sůl a střídavě mouku a vodu. Do hladkého těsta opatrně „zabalíme“ sníh z bílků a těsto vlijeme do formy na bábovku. Pečeme v předehřáté troubě asi 65 minut. |
3 | Bábovku vyklopíme a na mřížce necháme vychladnout. |
Klasická piškotová "mechová" bábovka jako od babičky. Místo tresti jsem dala trochu nastrouhané citronové kůry. Trošku dusivka, ale jednoduchá a dobrá. Základem je dobře vyšlehaný sníh z bílků, pak je hezky nakypřená. Hůře se krájí.
Ještě podotýkám, že bábovka je do velké formy, musela jsem honem dávat zbytek těsta do formiček na muffinky. Ale s jogurtem a ovocem jsme měli další moučník při jednom pečení