Pomerančový chlebíček s piniovými oříšky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomerančový chlebíček s piniovými oříšky
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 43026 |
Kategorie: | Sladké chlebíčky |
Ingredience
20 g | Cukr krupice |
0,5 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mléko polotučné |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
50 g | Tvaroh jemný |
Náplň | |
---|---|
30 g | Cukr krupice |
100 g | Cukr moučkový |
3 polévková lžíce | Džem pomerančový |
2 polévková lžíce | Likér pomerančový |
80 g | Oříšky piniové |
2 polévková lžíce | Pomerančová kůra |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 33,0mg |
Draslík | 60,7mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 42,9mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Olej slunečnicový, Strouhanka, Sůl, Cukr krupice, Cukr moučkový, Oříšky piniové, Pomerančová kůra, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Tvaroh jemný, Džem pomerančový, Likér pomerančový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pomerančový chlebíček s piniovými oříšky postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme tvaroh, mléko, olej, pak přimícháme cukr, špetku soli a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Nakonec přimícháme mouku, kypřící prášek do pečiva a vypracujeme hladké těsto. |
2 | Formu na biskupský chlebíček vytřeme máslem a vysypeme strouhankou. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. |
3 | Piniové oříšky nasekáme a promícháme s cukrem, strouhanou pomerančovou kůrou, bílkem a pomerančovým likérem. Mícháme tak dlouho, dokud nevznikne hladká hmota. |
4 | Na pomoučněném vále z těsta vyválíme obdélníkový plát, potřeme ho pomerančovým džemem, pak náplní z piniových oříšků, těsto zarolujeme a vložíme do připravené formy. Povrch chlebíčku potřeme rozšlehaným žloutkem. Pečeme v předehřáté troubě asi 50 minut. |
5 | Po upečení necháme chlebíček vychladnout, pak jej posypeme moučkovým cukrem a podáváme. |