Čočkový salát s uzenou rybou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čočkový salát s uzenou rybou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 43043 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Čekanka |
150 g | Čočka jedlá |
1 hrst | Kopr čerstvý |
1 kávová lžička | Křen strouhaný |
300 g | Makrela uzená |
1 ks | Mrkev kořen |
4 polévková lžíce | Ocet vinný |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Salát Polníček |
2 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 56,3mg |
Draslík | 992,4mg |
Vláknina | 26g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čekanka, Čočka jedlá, Kopr čerstvý, Makrela uzená, Ocet vinný, Šalotka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Křen strouhaný , Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Salát Polníček mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čočkový salát s uzenou rybou postup přípravy receptu:
1 | Do vroucí vodě vaříme 20 až 30 minut čočku. Uvařenou scedíme a necháme v sítu okapat a vychladnout. |
2 | Saláty rozebereme na listy, očistíme a opláchneme, necháme okapat. |
3 | Oškrábeme omytou mrkev, oloupeme šalotku a nakrájíme na kostičky, |
4 | kopr jemně nasekáme. |
5 | Zálivku připravíme tak, že rozmícháme ocet a nastrouhaný křen, podle chuti přidáme sůl a pepř, postupně metlou přišleháme olivový olej. |
6 | Talíře, případně velkou mísu, vyložíme listy salátu. Na ně dáme na kousky nakrájenou uzenou rybu - makrela nebo tuňák - čočku, mrkev a šalotku. Vše posypeme nasekaným koprem a pokapeme zálivkou. |
Poznámka
Salát je díky kombinaci uzených ryb, čočky a křenu nejen sytý, ale i pikantní.