Ořechový dip - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ořechový dip
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 43068 |
Kategorie: | Dipy |
Ingredience
1 špetka | Koriandr čerstvý |
200 g | Mléko kefírové |
100 g | Ořechy Kešu |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř bílý |
200 g | Pomazánka smetanová s příchutí křenu-křemílek |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 349,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Koriandr čerstvý, Ořechy Kešu, Pažitka, Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko kefírové, Pomazánka smetanová s příchutí křenu-křemílek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ořechový dip postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi opražíme nasekané ořechy, poté za neustálého míchání přidáváme pomazánku, do roztavené směsi přilijeme kefír a nakonec ochutíme solí, pepřem a koriandrem. |
2 | Vzniklý dip zdobíme nasekanou pažitkou. |
Poznámka
Dip servírujeme s čerstvou zeleninou.
To zní zajimavě, určitě musím vyzkoušet