Jednoduchý recept

Čokoládové řezy s jablečnou šlehačkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 47 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 43090

Ingredience

100 g Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
2 polévková lžíce Kakao
400 g Kompot jablečný
30 g Mandle
1 balení Piškotové těsto
500 ml Smetana 12% (konzumní)
3 ks Vejce slepičí
1 balení Ztužovač šlehačky
30 g Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 171 kcal
Kilojoule 716kJ
5% Sacharidy 20 g
12% Tuky 9 g
1% Sodík 21 mg
8% Bílkoviny 4 g

Čokoládové řezy s jablečnou šlehačkou postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme balíček piškotové směsi v prášku s vodou, vejcem, kakaem, mletými mandlemi a strouhanou hořkou čokoládou.

2

Plech vyložíme pečícím papírem a těsto na něj nalijeme. Troubu předehřejeme na 220 stupňů Celsia a těsto v ní pečeme asi 12 minut.

3

Na vál rozložíme utěrku, posypeme ji moučkovým cukrem a upečené těsto na ni vyklopíme. Necháme vychladnout.

4

Kompotovaná jablka necháme okapat, několik kousků necháme na ozdobu a zbytek pokrájíme na malé kostičky. Smetanu ušleháme s vanilkovým cukrem a ztužovačem dotuha. Asi 1/4 šlehačky dáme do zdobícího sáčku.

5

Zbytek šlehačky promícháme s kousky jablek. Piškotový plátk podélně prořízneme a potřeme jablečnou šlehačkou, přiklopíme druhým plátek a povrch opět důkladně potřeme jablečnou šlehačkou a pak ještě zdobíme šlehačkou ze zdobícího sáčku.

6

Řezy nakrájíme a na každý řez položíme plátek jablíčka. Vložíme do chladničky, necháme ztuhnout a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept