Hrušky v županu s brusinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrušky v županu s brusinkami
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 43094 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
10 g | Brusinky sušené |
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
10 ks | Hrušky |
1 kávová lžička | Limetková šťáva |
100 g | Marcipánová hmota surová |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 kávová lžička | Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce | Slivovice |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
0,1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 61,6mg |
Draslík | 168,8mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Hrušky, Limetková šťáva, Olej slunečnicový, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brusinky sušené, Marcipánová hmota surová, Mouka pšeničná hladká T 650, Slivovice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hrušky v županu s brusinkami postup přípravy receptu:
1 | Na vál nasypeme mouku, doprostřed uděláme důlek, přidáme vece, olej, špetku soli, limetkovou šťávu, vodu a vypracujeme hladké těsto. Pak těsto zabalíme do potravinové fólie a necháme 30 minut odpočívat. |
2 | Marcipánovou hmotu promícháme se slivovicí, sušenými brusinkami. Těsto opět důkladně propracujeme a vyválíme na hodně tenký plát, který rozkrájíme na čtverce. |
3 | Hrušky omyjeme, oloupeme, vydlabeme jádřince a do dutiny vložíme marcipánovou směs. Každou hrušku zabalíme do těsta a okraje slepíme pomocí žloutku. Takto zabalené hrušky klademe na plech vyložený pečícím papírem, potřeme žloutkem a vložíme do trouby předehřáté na 180 stupňů Celsia. Pečeme asi 40 minut. |