Recept

Lepenice se zelím a jitrnicí

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 43191

Ingredience

600 g Brambory
1 ks Cibule
1,5 kávová lžička Cukr krupice
4 ks Jitrnice domácí
1 kávová lžička Kmín celý
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
80 g Slanina vepřová
3 polévková lžíce Sádlo škvařené
1,5 kávová lžička Sůl
1,2 l Voda pitná
300 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 774 kcal
Kilojoule 3 237kJ
14% Sacharidy 52 g
64% Tuky 48 g
24% Sodík 488 mg
68% Bílkoviny 38 g

Lepenice se zelím a jitrnicí postup přípravy receptu:

1

Oloupeme a omyjeme brambory, rozkrájíme je na kostky, zalijeme vodou, přidáme 1.5 lžičky soli, 1 lžičku kmínu a vaříme doměkka 20 minut.

2

V pánvi si usmažíme dozlatova slaninu, pokrájenou na kostičky. Škvarky ze slaniny odebereme a odložíme do misky, k tuku přidáme sádlo, na něm zpěníme dozlatova drobně pokrájenou cibuli. Přidáme k ní kysané zelí, ochutíme ho cukrem, pepřem, promícháme a pod pokličkou dusíme asi 10 minut.

3

Vodu z uvařených brambor scedíme, brambory rozšťoucháme a smícháme s kysaným zelím a škvarky ze slaniny. V druhé pánvi si osmažíme na 1 lžíci sádla do zlatohněda jitrnice.

4

Lepenici rozdělíme na talíře, přiložíme jitrnice a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept