Máslové noky jemné - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Máslové noky jemné
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 43195 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
2,5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
250 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 538,5mg |
---|---|
Cholesterol | 227,6mg |
Draslík | 16,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 216,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Máslové noky jemné postup přípravy receptu:
1 | Do misky dáme měkké máslo, sůl a žloutky. Vše utřeme do pěny, postupně přidáme po lžících hrubou mouku a nakonec vmícháme 0.5-1 dl smetany. Těsto dobře vypracujeme. |
2 | V hrnci přivedeme k varu vodu s 1 lžičkou soli. Lžící vykrajujeme noky a vhazujeme je do vroucí vody. Vaříme je pomalu 8-10 minut. Děrovanou vařečkou je vyjmeme, vložíme do mísy a polijeme je rozpuštěným máslem (2 lžíce). |
Poznámka
Máslové noky podáváme k masu, k omáčkám nebo samostatně.