Králík s kapustou a uzeným - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 145 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králík s kapustou a uzeným
Celkový čas: | 145 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 4325 |
Ingredience
1 ks | Cibule |
100 ml | Hovězí vývar základní |
1 ks | Kapusta hlávková |
800 g | Králičí maso |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Sůl |
0,3 kg | Vepřový bok uzený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 149,4mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 38g |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 302,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Kapusta hlávková, Králičí maso, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Vepřový bok uzený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Králík s kapustou a uzeným postup přípravy receptu:
1 | Cibuli pokrájíme na drobno, osmahneme na másle, přidáme porce králíka, osolíme a opečeme. |
2 | Uzený bůček nakrájíme na plátky a opečeme na suché pánvi. Kapustu rozdělíme na listy a krátce spaříme a necháme okapat. |
3 | Do zapékací nádoby navrstvíme slaninu, listy kapusty a porce králíka pokapané výpekem, na to znovu plátky bůčku a kapustu. |
4 | Vše zalijeme šálkem vývaru a pečeme 1-2 hodiny. |