Bagetové špízy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bagetové špízy
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 43328 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 ks | Bageta |
10 g | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
250 g | Mozzarella |
30 ml | Olej olivový |
10 g | Pažitka |
3 g | Pepř černý mletý |
300 g | Rajčata Cherry |
3 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 74g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 406,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Bazalka, Česnek, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mozzarella, Olej olivový, Pepř černý mletý, Rajčata Cherry mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bagetové špízy postup přípravy receptu:
1 | Bagetu nakrájíme na kostky a střídavě s cherry rajčaty a plátky mozzarelly ji na pícháme na špejli nebo špízovou jehlu. Naskládáme na hlubší tác nebo mísu a zalijeme olivovým olejem smíchaným s nasekanou bazalkou, česnekem, pažitkou,, solí a pepřem. Necháme hodinu v chladnu marinovat a potom ogrilujeme ze všech stran dozlatova, dokud se sýr nezačne tavit. |