Hovězí roštěná v pivu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 31 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí roštěná v pivu
Hovězí roštěná v pivu
Celkový čas: | 31 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 43385 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
120 g | Bageta |
2 stroužek | Česnek |
40 g | Cukr třtinový |
800 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
20 ml | Olej olivový |
30 g | Pepř černý mletý |
150 ml | Pivo tmavé 12% 4,0% obj. |
30 ml | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 114,0mg |
Draslík | 842,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Česnek, Cukr třtinový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč., Olej olivový, Pepř černý mletý, Pivo tmavé 12% 4,0% obj., Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí roštěná v pivu postup přípravy receptu:
1 | Roštěnou nakrájíme na silnější plátky, omyjeme a osušíme. Do mísy nalijeme pivo, worcester, olej, přisypeme cukr, promícháme, až se cukr zcela rozpustí. Přidáme prolisovaný česnek, opepříme drceným pepřem a znovu promícháme. K marinádě přiložíme maso, dobře v marinádě obalíme a necháme 1 hodinu marinovat. |
2 | Částečně okapané plátky masa položíme na silně rozpálený gril a zprudka opékáme z obou stran asi po 3 minutách. Roštěná se musí grilovat rychle, jinak tvrdne. |
3 | Maso rozdělíme na talíře, doplníme bagetkou a podáváme horké. |