Lehký nákyp (suflé) s černým rybízem a citronem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lehký nákyp (suflé) s černým rybízem a citronem
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 43402 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová kůra |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
150 g | Cukr moučkový |
1 polévková lžíce | Likér rybízový |
50 g | Máslo čerstvé |
175 g | Rybíz černý |
100 g | Sýr krémový |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 226,5mg |
Draslík | 237,6mg |
Vláknina | 289,0mg |
Vitamín A | 648,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 80,9mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Citronová šťáva, Cukr moučkový, Rybíz černý, Sýr krémový, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér rybízový, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lehký nákyp (suflé) s černým rybízem a citronem postup přípravy receptu:
1 | V malém kastrůlku 3 minuty vaříme kuličky černého rybízu s 50 g cukru. Jakmile kuličky začnou praskat, vlijeme ovocný likér a stáhneme kastrůlek z ohně. |
2 | Rozpuštěným máslem vytřeme 4 formičky o obsahu 150 ml. Ze zbylého cukru a změklého másla umícháme světlý krém, přimícháme najemno nastrouhanou citronovou kůru a citronovou šťávu, žloutky ze středně velkých vajec a krémový sýr. Pak do směsi pomalu vmícháme lžíci ušlehaného tuhého sněhu z bílků, směs trochu zřídne a potom přimícháme zbytek sněhu. |
3 | Vymazané formičky naplníme ovocnou směsí a na ni nalijeme krémovou směs. Pečeme 30 minut v předehřáté troubě na 190 °C. Nákyp neboli suflé je hotové, až ztuhne a nabude. Opatrně vyklopíme z formiček, pocukrujeme a ještě teplé podáváme. |
Poznámka
Suflé neboli nákyp je lehký nadýchaný dezert.