Restované kalmary s medem a bazalkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Restované kalmary s medem a bazalkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 43461 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
500 g | Kalamáry |
1 polévková lžíce | Kari koření |
2 polévková lžíce | Med včelí |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 291,3mg |
Draslík | 372,1mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,4mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Kalamáry, Kari koření, Med včelí, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Restované kalmary s medem a bazalkou postup přípravy receptu:
1 | V pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm doměkka na plátky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme nahrubo nasekané lístky bazalky, ochutíme kari kořením, solí, pepřem a medem. Důkladně promícháme. |
2 | Do směsi vložíme kroužky kalmarů a několik minut orestujeme doměkka. Na závěr vmícháme najemno nasekanou petrželku, rozdělíme na talíře a ihned podáváme. |