Recept

Rybí špíz s cuketou, bramborem a bylinkovým tvarohem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (36%)
ID receptu: 43475

Ingredience

16 ks Brambory
2 ks Cuketa
400 g Filety z tresky tmavé
2 polévková lžíce Mléko polotučné
60 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Ocet bílý vinný
3 špetka Pepř černý mletý
2 ks Rozmarýn čerstvý
5 špetka Sůl
250 g Tvaroh měkký - nízkotučný
2 ks Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 483 kcal
Kilojoule 2 021kJ
14% Sacharidy 51 g
20% Tuky 15 g
27% Sodík 535 mg
67% Bílkoviny 38 g

Rybí špíz s cuketou, bramborem a bylinkovým tvarohem postup přípravy receptu:

1

Omyjeme rybí filety pod tekoucí vodou, osušíme, nakrájíme na 2cm velké kostky a okořeníme solí a pepřem. Na horké pánvi rozpálíme 30g másla a přidáme 1 polévkovou lžíci jehliček rozmarýnu. Po vychlazení jehličky rozdělíme na jednotlivé rybí filety. Rybu krátce marinujeme v chladničce. Brambory ve slupce uvaříme v osolené vodě, necháme zchladit a oloupeme. Cukety omyjeme a škrabkou po celé délce nakrájíme na dlouhé plátky. Na pánvi rozpustíme zbylé máslo a plátky cuket na něm postupně podusíme a posypeme je několika lístky tymiánu. Cukety vyndáme z pánve, pokapeme několika střiky bílého vinného octa a okořeníme solí a pepřem.

2

Každou bramboru obtočíme plátkem cukety a střídavě s rybí kostkou napichujeme na špízy. Položíme připravené špízy na plech a okořeníme zbývajícím rozmarýnovým máslem. Špízy grilujeme v troubě na předehřátém grilu asi 10-12 minut. Zbývající bylinky nasekáme a promícháme s tvarohem, mlékem a bílým vinným octem. Směs ochutíme solí a pepřem. Podáváme na talíři s kopečkem bylinkového tvarohu.

Poznámka

Při nákupu dbáme na to, aby cukety nebyly příliš velké. Čím menší cuketa - tím více aroma. Brambory na špízy jsou lepší menší.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept