Jednoduchý recept

Bohatý zeleninový talíř s uzeným

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 43481

Ingredience

300 g Brambory
100 g Brokolice
100 g Hrachové lusky
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
100 g Květák
600 g Moravské uzené maso
200 g Mrkev kořen
50 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
4 l Voda pitná
100 g Červená řepa sterilovaná
1 polévková lžíce Šťáva citrónová
Omáčka
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř bílý
50 g Pórek
300 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 643 kcal
Kilojoule 2 688kJ
5% Sacharidy 18 g
165% Tuky 124 g
8% Sodík 154 mg
50% Bílkoviny 28 g

Bohatý zeleninový talíř s uzeným postup přípravy receptu:

1

Do většího hrnce nalijeme vodu, kterou osolíme a postupně do ní přidáváme oloupané, na malé kousky nakrájené brambory, oloupanou na kolečka nakrájenou mrkev, rozdělené růžičky květáku a brokolice, nakonec přidáme hrachové lusky a vše povaříme doměkka.

2

Uvařenou zeleninu scedíme, podle vlastní chuti ještě přidáme sůl, pepř, zeleninu můžeme pokapat citrónovou šťávou, posypeme nasekaným koprem, pokapeme 2 lžícemi oleje a promícháme.

3

Omáčka: Máslo dáme do kastrůlku, zahřejeme, přidáme na kolečka nakrájený pórek, přilijeme smetanu, osolíme, opepříme, necháme probublat a stáhneme z ohně.

4

Uzené maso nakrájíme na porce a v pánvi na rozpáleném másle zprudka z obou stran opečeme. Opečené maso porcujeme na talíře, přidáme vařenou zeleninu, kterou polijeme připravenou smetanovou omáčkou a vedle masa naaranžujeme na kolečka nakrájenou červenou řepu, kterou pokapeme olejem. Ihned podáváme.

Poznámka

Bohatý zeleninový talíř podáváme jako hlavní teplé jídlo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept