Jednoduchý recept

Jehněčí s fíkovým salátem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 43484

Ingredience

1000 g Jehněčí kýta
Na marinádu
30 ml Citronová šťáva
4 g Koriandr čerstvý
100 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
5 g Rozmarýn čerstvý
9 g Sůl
2 stroužek Česnek
Na salát
150 g Fíky čerstvé
20 ml Olej sezamový
80 g Olivy černé
3 g Pepř černý mletý
125 g Roketa
5 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 871 kcal
Kilojoule 3 644kJ
4% Sacharidy 13 g
94% Tuky 70 g
86% Sodík 2 g
84% Bílkoviny 47 g

Jehněčí s fíkovým salátem postup přípravy receptu:

1

Do igelitového sáčku vložíme olivový olej, koriandr, sůl, pepř, rozmarýn a česnek, důkladně protřepeme. Jehněčí maso nakrájíme na plátky, naklepeme a vložíme do sáčku k marinovací směsi, promneme, aby se maso spojilo s marinovací směsí a uzavřeme sáček. Necháme 4 hodiny v chladnu uležet.

2

Plátky potom rozložíme na gril a 10 minut opečeme z obou stran. Mezitím si připravíme salát, omyjeme listy rokety, nakrájíme fíky, olivy, promícháme a zalijeme dresinkem z oleje, citronové šťávy, soli a pepře.

Poznámka

Maso se musí 4 hodiny marinovat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept