Drůbeží játra na víně zapečená s vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Drůbeží játra na víně zapečená s vejci
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 43498 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Játra drůbeží |
70 g | Máslo čerstvé |
0,3 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,3 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
4 polévková lžíce | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 266,3mg |
Draslík | 322,0mg |
Vláknina | 130,8mg |
Vitamín A | 315,4mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 50,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paprika mletá sladká, Sůl, Vejce slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Játra drůbeží, Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Drůbeží játra na víně zapečená s vejci postup přípravy receptu:
1 | Drůbeží játra, očistíme, opláchneme, necháme okapat a nakrájíme na nudličky. Petrželovou nať nasekáme nadrobno, zapékací mísu vytřeme 20 g másla. |
2 | Na zbylém másle ze všech stran osmažíme játra, podlijeme je vínem a dusíme, až se víno vydusí. |
3 | Játra vložíme do zapékací mísy, urovnáme, na ně rozklepneme vejce, lehce je osolíme a poprášíme mletou paprikou. V předehřáté troubě zapečeme. |
4 | Směs podáváme posypanou petrželovou natí. |