Hovězí chilli nudličky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 270 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí chilli nudličky
Celkový čas: | 270 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 260 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | bartoska |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 43529 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Chilli koření mleté |
100 g | Cibule |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
500 g | Hovězí maso zadní |
20 ml | Olej rostlinný |
20 ml | Olej sezamový |
60 ml | Omáčka sojová světlá |
2 polévková lžíce | Sezam - semena |
50 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 72,5mg |
Draslík | 139,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,2mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Cukr krupice, Olej rostlinný, Olej sezamový, Sezam - semena, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Omáčka sojová světlá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí chilli nudličky postup přípravy receptu:
1 | Na přípravu chilli nudliček připravíme marinádu následujícím postupem: na pánvi nasucho opražíme do zlatova sezamové semínko, které pak rozdrtíme v hmoždíři nebo v mlýnku na kávu. Umleté semínko vložíme do větší misky, přidáme česnek, mleté chilli, na jemno nasekaný zázvor, cukr, sójovou omáčku, sezamový olej a vše umixujeme v kuchyňském robotu na hustou pastu, do níž přidáme na jemno pokrájenou cibulku a půl centimetrové nudličky masa. Vše dobře promícháme a marinujeme přibližně 4 hodiny. |
2 | Dno pánve potřeme malým množstvím oleje, rozpálíme na nejvyšší teplotu a přidáme takovou porci masa, aby zaplnila pouze dno. Smažíme přibližně 5 minut z každé strany nebo do doby, dokud maso není hnědé. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Podáváme s rýží nebo bílým pečivem