Recept

Vejce ve smetanové omáčce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 43533

Ingredience

0,5 polévková lžíce Cukr krupice
1 špetka Kmín drcený
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
0,3 kávová lžička Sůl
8 ks Vejce slepičí
3 polévková lžíce Voda pitná
500 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 419 kcal
Kilojoule 1 752kJ
2% Sacharidy 7 g
48% Tuky 36 g
16% Sodík 311 mg
31% Bílkoviny 17 g

Vejce ve smetanové omáčce postup přípravy receptu:

1

Vodu svaříme s octem, kmínem a solí. Poté zašleháme smetanu, ve které jsme rozmíchali mouku, za stálého míchání vaříme, až omáčka zhoustne. Do omáčky opatrně rozklepneme vejce jedno po druhém. Podle potřeby omáčku dochutíme cukrem.

Poznámka

Podáváme teplé. Omáčku servírujeme nejlépe s vařenými brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept