Dip z mandlí a křenu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dip z mandlí a křenu
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 43569 |
Kategorie: | Dipy |
Ingredience
50 g | Mandle |
1 kávová lžička | Med včelí |
150 g | Mléko kefírové |
2 polévková lžíce | Ocet jablečný |
1 špetka | Pepř cayenský |
1 špetka | Sůl |
20 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 151,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 4,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Mandle, Med včelí, Ocet jablečný, Pepř cayenský, Sůl, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko kefírové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dip z mandlí a křenu postup přípravy receptu:
1 | Očistíme a najemno nastrouháme křen, mandle také nastrouháme, popřípadě umeleme. |
2 | V míse smícháme mléko a připravené mandle se zázvorem, přidáme ocet, med, pepř a sůl. důkladně promícháme, vzniklý dip lijeme do misek a ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené.