Sýrové palačinky s žampionovou náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrové palačinky s žampionovou náplní
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 43655 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
250 ml | Mléko polotučné |
150 g | Mouka polohrubá |
70 ml | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Sůl |
120 g | Sýr Ementál (Primátor) |
3 ks | Vejce slepičí |
Na náplň | |
---|---|
1 ks | Cibule |
1 špetka | Kmín mletý |
50 g | Máslo čerstvé |
2 špetka | Pepř černý mletý |
0,3 kávová lžička | Sůl |
600 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 226,0mg |
Draslík | 622,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí, Cibule, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Sýr Ementál (Primátor), Kmín mletý, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrové palačinky s žampionovou náplní postup přípravy receptu:
1 | Žampiony očistíme, rozpůlíme a nakrájíme na plátky, cibuli pokrájíme nadrobno, sýr nastrouháme. |
2 | V mléce rozšleháme vejce, přimícháme mouku, sýr, sůl. V misce vymícháme hladké těsto, ze kterého na pánvi v oleji smažíme tenké palačinky. Plníme je žampionovou náplní, přeložíme a hned podáváme. |
3 | Náplň připravíme tak, že zpěníme cibuli na másle, přimícháme žampiony, sůl, pepř, kmín a dusíme, dokud nezmizí všechna tekutina. |
Poznámka
Podáváme teplé hned po přípravě.
Sýrové palačinky byly vynikající. Při přípravě jsem zjistila, že mám málo ementálu, tak jsem přidala parmezán a nemělo to chybu. Daly se jíst i samotné. Ovšem se žampiony hotová lahůdka. Nebo jsem měla prostě hlad