Jednoduchý recept

Lilkové krokety s rajčatovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 43743

Ingredience

1 kávová lžička Cukr krupice
800 g Lilek
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
40 g Máslo čerstvé
150 ml Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
270 g Rajčata
4 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
250 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 735 kcal
Kilojoule 3 075kJ
8% Sacharidy 30 g
91% Tuky 68 g
20% Sodík 395 mg
23% Bílkoviny 13 g

Lilkové krokety s rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Omyté a osušené lilky potřeme olejem, urovnáme na plech a ve středně vyhřáté troubě upečeme doměkka. Vyjmeme z trouby, oloupeme a najemno nasekáme. Osolíme, přidáme vejce, strouhanku a vypracujeme těsto.

2

Z těsta vykrajujeme lžící krokety, které smažíme na pánvi na oleji po všech stranách dozlatova. Vyjmeme na papírovou utěrku.

3

Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a nadrobno nakrájíme. Podusíme je do rozvaření.

4

Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku. Do rozvařených rajčat vmícháme zakysanou smetanu, cukr, sůl a za stálého míchání jíšku. Povaříme asi 3 minuty.

5

Smažené krokety upravíme na talíře a zalijeme rajčatovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept