Lilkové krokety s rajčatovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lilkové krokety s rajčatovou omáčkou
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 43743 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr krupice |
800 g | Lilek |
40 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
270 g | Rajčata |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
250 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 289,5mg |
Draslík | 795,3mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,5mg |
Vitamín E | 5,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Lilek, Olej rostlinný, Rajčata, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lilkové krokety s rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Omyté a osušené lilky potřeme olejem, urovnáme na plech a ve středně vyhřáté troubě upečeme doměkka. Vyjmeme z trouby, oloupeme a najemno nasekáme. Osolíme, přidáme vejce, strouhanku a vypracujeme těsto. |
2 | Z těsta vykrajujeme lžící krokety, které smažíme na pánvi na oleji po všech stranách dozlatova. Vyjmeme na papírovou utěrku. |
3 | Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a nadrobno nakrájíme. Podusíme je do rozvaření. |
4 | Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku. Do rozvařených rajčat vmícháme zakysanou smetanu, cukr, sůl a za stálého míchání jíšku. Povaříme asi 3 minuty. |
5 | Smažené krokety upravíme na talíře a zalijeme rajčatovou omáčkou. |