Dušená petržel - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená petržel
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 43766 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
0,5 kávová lžička | Koření grilovací |
100 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
800 g | Petržel kořen |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
1 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 30,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 267,9mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 40,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín drcený, Petržel kořen, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření grilovací, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušená petržel postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou petržel nakrájíme na kolečka a zprudka orestujeme v kastrole na másle. Podlijeme trochou vody a pod pokličkou dusíme doměkka. |
2 | Potom slijeme přebytečnou vodu, petržel osolíme, opepříme, okořeníme kmínem a grilovacím kořením. |
3 | Nakonec vmícháme zakysanou smetanu rozkvedlanou s hladkou moukou a jen krátce prohřejeme. |
4 | Podáváme jako přílohu k masům, každou porci posypeme nasekanou petrželkou. |