Obalované závitky s liškami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Obalované závitky s liškami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | matousek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 43837 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
50 g | Celer řapíkatý |
1 ks | Česnek |
400 g | Lišky čerstvé |
40 g | Máslo čerstvé |
200 ml | Mléko polotučné |
100 g | Mouka polohrubá |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Mrkev kořen |
6 ml | Olej stolní |
6 ml | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
2 ks | Šalotka |
100 g | Strouhanka |
5 ml | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 201,9mg |
Draslík | 452,2mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Olej stolní, Šalotka, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lišky čerstvé, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Obalované závitky s liškami postup přípravy receptu:
1 | Uhněteme dohromady 2 vejce, mouku, rozpuštěné máslo, mléko a špetku soli. Kdyžž máme těsto zpracované, odložíme jej stranou, necháme 15 minut odležet a následně z něj na pánvi s rozpuštěným máslem usmažíme tenké palačinky. |
2 | Lišky řádně očistíme, nakrájíme na drobné kousky, zeleninu očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou, nakrájíme na tenké proužky. Šalotku a česnek oloupeme, nasekáme na jemno a podusíme na oleji. |
3 | Houby, mrkev a celer smícháme společně s šalotkou, vše podusíme. Přidáme petrželku, dochutíme solí, pepřem. Náplní pokryjeme palačinky, srolujeme je do závitků. |
4 | Závitky obalíme nejdříve v mouce, poté v našlehaném vejci a na závěr ve strouhance. Na pánvi zpěníme máslo, závitky osmahneme do zlatova. Nakrájíme na silnější kolečka a podáváme. |