Recept

Smažená kuřecí prsa s limetovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 43856

Ingredience

2 polévková lžíce Bazalka
2 polévková lžíce Dolin - Vermouth
600 g Kuřecí prsa
2 ks Limetka
125 g Mandle
1 polévková lžíce Mléko polotučné
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Nakládaný zelený pepř
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Salát hlávkový
1 kávová lžička Sůl
40 g Tuk rostlinný
1 ks Vejce slepičí
400 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 399 kcal
Kilojoule 1 671kJ
3% Sacharidy 11 g
37% Tuky 28 g
16% Sodík 317 mg
52% Bílkoviny 29 g

Smažená kuřecí prsa s limetovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Mandle spaříme, osušíme a nasekáme nadrobno. V hlubokém talíři rozšleháme vejce s mlékem.

2

Kuřecí prsa nakrájíme na menší řízky. Ty osolíme, opepříme a obalíme nejprve v hladké mouce, pak v rozšlehaném vejci a nakonec v nasekaných mandlích, které k řízkům dobře přitiskneme.

3

V pánvi rozehřejeme tuk na smažení a řízky na středním ohni smažíme 15-20 minut, dokud nezískají zlatavou barvu. Přendáme je na nahřátý talíř a udržujeme je v teple.

4

Z dobře umytých limetek ostrouháme kůru, pak je rozpůlíme a vymačkáme z nich šťávu. Bazalku opereme, osušíme, nakrájíme nadrobno.

5

V porcelánové misce dobře promícháme limetkovou šťávu a kůru s trochou soli, bazalkou, zakysanou smetanou a vermutem.

6

Hlávkový salát vypereme, dobře osušíme, natrháme na malé kousky.

7

Řízky podáváme obložené salátem, polité polovinou limetové omáčky a zlehka posypané drceným zeleným pepřem, ozdobené několika celými lístky bazalky.

8

Zbylou omáčku servírujeme v malé misce zvlášť.

Poznámka

Místo bazalky můžeme použít meduňku nebo mátu. Jako přílohu podáváme tousty, bagetu nebo čerstvý chléb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept