Zelný salát s tofu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelný salát s tofu
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 43940 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
4 g | Cukr moučkový |
15 ml | Ocet vinný |
60 g | Okurky nakládané |
20 g | Olej olivový extra panenský |
12 ml | Omáčka sójová |
50 g | Paprika sterilovaná |
2 g | Pepř černý mletý |
3 g | Sůl |
100 g | Sýr sójový - Tofu |
30 g | Žampiony - sterilované |
3 g | Zázvor mletý |
250 g | Zelí čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 393,4mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Ocet vinný, Okurky nakládané, Paprika sterilovaná, Sůl, Žampiony - sterilované, Zázvor mletý, Zelí čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Sýr sójový - Tofu mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelný salát s tofu postup přípravy receptu:
1 | Čínské zelí nakrájíme na proužky, vsypeme do misky, promícháme se solí a necháme chvíli uležet. Nakládanou papriku nakrájíme na nudličky, kyselou okurku na tenká kolečka, nakládané žampiony na plátky. Žampiony s paprikou a okurkou přisypeme k zelí, přidáme na kostičky nakrájený sýr tofu, promícháme, zalijeme olejem, octem, sojovou omáčkou, přidáme cukr, pepř a mletý zázvor. Ještě jednou dobře promícháme a dáme do lednice vychladit. |
Poznámka
Podáváme dobře vychlazené.