Filé zapečené s Nivou a rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filé zapečené s Nivou a rajčaty
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 43983 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Filé z aljašské tresky |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
100 g | Sýr Niva (Rokfór) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 84,8mg |
Draslík | 159,7mg |
Vláknina | 999,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Rajčata, Sýr Niva (Rokfór) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Filé zapečené s Nivou a rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Omyté a osušené porce filé opepříme a na pánvi na rozpáleném másle opečeme po obou stranách. |
2 | Zapékací mísu vymažeme olejem a urovnáme do ní opečené filé. Poklademe plátky omytých rajčat a posypeme nahrubo nastrouhanou Nivou. |
3 | Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. |
4 | Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo bramborová kaše. |