Květáková polévka s krutony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 48 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Květáková polévka s krutony
Celkový čas: | 48 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 44003 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1,4 l | Hovězí vývar základní |
500 g | Květák |
60 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka pšeničná hladká |
2 špetka | Muškátový květ |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Na krutony | |
---|---|
70 g | Máslo čerstvé |
3 ks | Rohlíky bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 24,0mg |
Draslík | 404,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,8mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Květák, Muškátový květ, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Petržel - nať, Máslo čerstvé, Rohlíky bílé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Květáková polévka s krutony postup přípravy receptu:
1 | Květák očistíme, zbavíme listů, uvaříme do poloměkka, scedíme a rozebereme na růžičky. Rohlíky nakrájíme na kostičky, osmažíme na másle. Petrželovou nať nasekáme na jemno. |
2 | V hrnci z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, rozšleháme s vývarem, osolíme, okořeníme muškátovým květem a vaříme na mírném plameni zhruba 20 minut. Poté vmícháme růžičky květáku, petrželovou nať a necháme prohřát. |
Poznámka
Polévku podáváme s krutony.