Recept

Květáková polévka s krutony

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 48 minut
Doba přípravy: 8 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 44003

Ingredience

1,4 l Hovězí vývar základní
500 g Květák
50 g Mouka pšeničná hladká
2 špetka Muškátový květ
60 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
Na krutony
70 g Máslo čerstvé
3 ks Rohlíky bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 290 kcal
Kilojoule 1 213kJ
7% Sacharidy 24 g
24% Tuky 18 g
39% Sodík 777 mg
18% Bílkoviny 10 g

Květáková polévka s krutony postup přípravy receptu:

1

Květák očistíme, zbavíme listů, uvaříme do poloměkka, scedíme a rozebereme na růžičky. Rohlíky nakrájíme na kostičky, osmažíme na másle. Petrželovou nať nasekáme na jemno.

2

V hrnci z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, rozšleháme s vývarem, osolíme, okořeníme muškátovým květem a vaříme na mírném plameni zhruba 20 minut. Poté vmícháme růžičky květáku, petrželovou nať a necháme prohřát.

Poznámka

Polévku podáváme s krutony.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept