Krémová polévka z mrkve s rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 48 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krémová polévka z mrkve s rýží
Celkový čas: | 48 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 44009 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1,2 l | Hovězí vývar základní |
50 g | Máslo čerstvé |
500 g | Mrkev kořen |
50 g | Rýže loupaná |
200 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Na krutony | |
---|---|
50 g | Máslo čerstvé |
2 ks | Rohlíky bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 160,1mg |
Draslík | 145,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 144,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hovězí vývar základní, Rýže loupaná, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Smetana 16% (pochoutková), Máslo čerstvé, Rohlíky bílé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krémová polévka z mrkve s rýží postup přípravy receptu:
1 | Mrkev oloupeme a nakrájíme na kostky, rýži propláchneme. Rohlíky nakrájíme na kostičky a osmažíme na másle. |
2 | V hrnci na másle osmažíme osolenou a oslazenou mrkev. Poté přidáme rýži, zalijeme vývarem, promícháme a na mírném plameni vaříme doměkka. |
3 | Uvařenou polévku propasírujeme, vmícháme smetanu, v které jsme rozšlehali žloutky a prohřejeme. |
4 | Polévku podáváme s krutony. |