Zahuštěná smetanová polévka z červené řepy se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zahuštěná smetanová polévka z červené řepy se zeleninou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 44019 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
50 g | Celer bulvový |
1 kg | Červená řepa |
1,3 l | Hovězí vývar základní |
50 g | Máslo čerstvé |
80 g | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
80 g | Petržel kořen |
1 kávová lžička | Sůl |
150 ml | Zakysaná smetana |
Na jíšku | |
---|---|
40 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 33,0mg |
Draslík | 805,8mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Červená řepa, Hovězí vývar základní, Petržel kořen, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Ocet kvasný lihový, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zahuštěná smetanová polévka z červené řepy se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Kořenovou zeleninu oloupeme a pokrájíme na kousky. Červenou řepu oloupeme a nahrubo nastrouháme. |
2 | Kořenovou zeleninu vaříme ve vývaru doměkka. Řepu zakapeme octem, přidáme 100 ml vývaru ze zeleniny a na másle dusíme doměkka. |
3 | Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, do které zašleháme scezený zeleninový vývar (zeleninu odložíme), a na mírném plameni vaříme zhruba 15 minut. Poté přimícháme zeleninu, uvařenou řepu, sůl a povaříme. Poté polévku rozmixujeme a necháme přejít varem. |
4 | Před podáváním do polévky zašleháme smetanu. |