Krémová salátová polévka s rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 43 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krémová salátová polévka s rýží
Celkový čas: | 43 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 44032 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
500 ml | Hovězí vývar základní |
80 g | Máslo čerstvé |
800 g | Salát hlávkový |
500 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 l | Voda pitná |
Na jíšku | |
---|---|
60 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka pšeničná hladká |
Na rýži | |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
80 g | Rýže loupaná |
220 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 370,6mg |
Draslík | 111,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 216,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 47,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná, Olej rostlinný, Rýže loupaná, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Salát hlávkový, Smetana 33% (šlehačka), Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krémová salátová polévka s rýží postup přípravy receptu:
1 | Hlávkový salát opláchneme, necháme okapat a nakrájíme na silnější nudličky. |
2 | Salát vložíme na minutu do vroucí vody a scedíme. Okapaný salát dusíme na másle 10 minut. Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, zašleháme do ní vývar a udušený salát, sůl a vaříme na mírném plameni zhruba 20 minut. Poté polévku prolisujeme do čistého hrnce, zašleháme smetanu (3 lžíce dáme stranou) a necháme přejít varem a odstavíme. Do polévky vmícháme žloutky rozšlehané s odloženou smetanou a již nevaříme. |
3 | Polévku podáváme s dušenou rýží. |
4 | V mezičase uvaříme rýži. Na oleji za stálého míchání smažíme propláchnutou rýži, až zprůsvitní, poté zalijeme vodou a na mírném plameni dusíme zhruba 20 minut. |