Kuřecí prsíčka s houbami na zázvoru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí prsíčka s houbami na zázvoru
Kuřecí prsíčka s houbami na zázvoru
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | matousek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 44056 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Chilli paprička |
4 ks | Cibule |
1 ks | Citronová tráva |
300 g | Fazolové lusky zelené |
600 g | Kuřecí prsa |
20 ml | Máslo čerstvé |
100 g | Mrkev kořen |
1 ks | Paprika žlutá |
5 ml | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
125 g | Rýže Basmati |
300 g | Shiitake houby |
5 ml | Sůl |
125 ml | Vývar drůbeží |
1 ks | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 102,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 627,1mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 56,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cibule, Citronová tráva, Fazolové lusky zelené, Paprika žlutá, Shiitake houby, Sůl, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Rýže Basmati, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí prsíčka s houbami na zázvoru postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 200°C. Houby pečlivě očistíme, odřízneme nožky, klobouky nařízneme křížkem. Lusky hrášku opláchneme pod tekoucí vodou, podélně přeřízneme napůl. |
2 | Zázvor (asi 2cm dlouhý kousek) oloupeme, nakrájíme je na velmi tenké plátky. Na pánvi necháme rozehřát máslo a na něm důkladně podusíme nakrájenou cibuli. Rýži opláchneme, necháme oschnout, smícháme s cibulí, krátce osmažíme a zalijeme vodou. Osolíme, hrnec přiklopíme víkem a necháme vařit na mírném ohni přibližně 10 minut. Následně smícháme s nakrájenou paprikou, mrkví, chilli papričkou a cukrovým hráškem. Vzniklou směs povaříme ještě 6 minut. |
3 | Zatímco se směs vaří, opláchneme a osušíme maso. Pod kůži umístíme nakrájený zázvor, prsíčka ochutíme solí a pepřem. Citronovou trávu opláchneme, zbavíme přebývajících horních konců a rozřízneme napůl. |
4 | V pekáči rozpálíme přepuštěné máslo a maso osmažíme na straně s kůží. Následně obrátíme, přidáme houby, citronovou trávu a zalijeme vývarem. Pekáč vložíme do trouby, vše necháme 12 minut dojít. |
5 | Tuk z pánve propasírujem přes cedník, zalijeme jím zeleninu s rýží, houby odložíme bokem. Jemně osolíme a smícháme s nasekanou petrželkou. |
6 | Rýži rozmístíme na talíře, přidáme kuřecí prsíčka, vše posypeme houbami, ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.