Jednoduchý recept

Zapečené václavky s lilkem a rajčaty

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 44063
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 ks Cibule
150 g Gouda
1 ks Lilek
30 ml Olej slunečnicový
1 ks Pórek
3 ks Rajčata
5 g Sůl
2 ks Vejce slepičí
0,5 kg Václavky
200 ml Vývar zeleninový
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 358 kcal
Kilojoule 1 499kJ
7% Sacharidy 25 g
31% Tuky 23 g
39% Sodík 782 mg
29% Bílkoviny 17 g

Zapečené václavky s lilkem a rajčaty postup přípravy receptu:

1

Václavky pečlivě očistíme a necháme je vařit cca 5 minut v osolené vodě. Posléze je necháme důkladně okapat.

2

Lilek očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou, necháme oschnout a pokrájíme na silnější plátky. Plátky lilku jemně osolíme a necháme 15 minut stát. Následně je omyjeme a nakrájíme na kostičky.

3

Cibuli společně s česnekem zbavíme slupky, nadrobno nasekáme necháme osmažit na oleji. Následně přiložíme pórek, lilek, rajčata a houby. Vzniklou směs necháme 3 minuty důkladně podusit. Zalijeme vývarem, přivedeme k varu a zamícháme společně s našlehaným vajíčkem.

4

Zeleninovou směs společně s houbami umístíme do zapékací formy. Na slzičkovém struhadle nastrouháme sýr a posypeme jím celou směs. Formu vložíme do trouby a při teplotě 180°C pečeme asi 25 minut, dokud směs nezezlátne.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept