Zapečené václavky s lilkem a rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené václavky s lilkem a rajčaty
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | matousek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 44063 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
150 g | Gouda |
1 ks | Lilek |
30 ml | Olej slunečnicový |
1 ks | Pórek |
3 ks | Rajčata |
5 g | Sůl |
0,5 kg | Václavky |
2 ks | Vejce slepičí |
200 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 123,6mg |
Draslík | 590,9mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 158,7mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,7mg |
Vitamín E | 5,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Lilek, Olej slunečnicový, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Gouda, Pórek, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Václavky nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené václavky s lilkem a rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Václavky pečlivě očistíme a necháme je vařit cca 5 minut v osolené vodě. Posléze je necháme důkladně okapat. |
2 | Lilek očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou, necháme oschnout a pokrájíme na silnější plátky. Plátky lilku jemně osolíme a necháme 15 minut stát. Následně je omyjeme a nakrájíme na kostičky. |
3 | Cibuli společně s česnekem zbavíme slupky, nadrobno nasekáme necháme osmažit na oleji. Následně přiložíme pórek, lilek, rajčata a houby. Vzniklou směs necháme 3 minuty důkladně podusit. Zalijeme vývarem, přivedeme k varu a zamícháme společně s našlehaným vajíčkem. |
4 | Zeleninovou směs společně s houbami umístíme do zapékací formy. Na slzičkovém struhadle nastrouháme sýr a posypeme jím celou směs. Formu vložíme do trouby a při teplotě 180°C pečeme asi 25 minut, dokud směs nezezlátne. |