Smažený losos na chřestu s balzamikovým octem a pomerančem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažený losos na chřestu s balzamikovým octem a pomerančem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 44085 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Balsamico ocet |
250 g | Chřest zelený |
2 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
600 g | Losos - filety |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 ks | Pomeranče |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 78,0mg |
Draslík | 543,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 366,7mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,8mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Koriandr čerstvý, Losos - filety, Pomeranče, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažený losos na chřestu s balzamikovým octem a pomerančem postup přípravy receptu:
1 | Do větší pánve vlijeme polovinu oleje a rozpálíme. Vložíme omytý, osušený chřest, přidáme najemno nastrouhanou pomerančovou kůru, posypeme solí. Zakryté restujeme na mírném ohni 4 minuty, mezitím chřest obrátíme, hotový přemístíme na vyhřáté talíře a uchováme teplý. Pánev vytřeme papírovou utěrkou. |
2 | Porce lososa omyjeme, osušíme, ochutíme solí a pepřem. V pánvi rozpálíme zbytek oleje, lososa na něm 4 - 5 minut smažíme do zlatova. Přilijeme balzamikový ocet, šťávu vymačkanou z pomeranče a přibližně 2 minuty povaříme. Nakonec vmícháme nahrubo nasekaný koriandr. Maso pokládáme na připravený chřest, přelijeme šťávou z pánve a ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.
Opravdu lahůdka, sice pro mne jako začátečníka trošičku složitější příprava, ale výsledek stál za to. Doporučuji!