Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 44088

Ingredience

1 ks Cibule
20 ml Citronová šťáva
500 g Kalamáry
60 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
500 g Rajčata
100 g Rýže loupaná
1 špetka Sůl
300 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 435 kcal
Kilojoule 1 822kJ
9% Sacharidy 34 g
23% Tuky 17 g
6% Sodík 126 mg
40% Bílkoviny 23 g

Plněné kalamáry postup přípravy receptu:

1

Z kalamárů odstraníme váčky s barvivem, oči a vnitřnosti. Chapadla odřízneme, nakrájíme na menší kousky. Cibuli nasekáme na drobno a podusíme pět minut na rozpáleném oleji. Poté přidáme petřžel, kousky chapadel, víno a půlku rozpůlených rajčat. Dochutíme solí a pepřem.

2

Vše pak dusíme deset minut na mírném ohni, poté přidáme rýži a dusíme dalších deset minut.

3

Kalamáry pak naplníme malou lžičkou a uzavřeme párátky. Zprudka je na závěr opečeme v rozpáleném oleji, dokud nezískají lákavě vypadající zlatavou barvu. Pak je vyskládáme do zapékací mísy, zalijeme zbytkem vína, citronovou šťávou a pečeme 20 minut při teplotě 180 stupňů.

Poznámka

Servírujeme teplé s bagetou nebo krajíčky chleba.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept