Recept

Dušený králík na švestkách

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 44181

Ingredience

50 g Ananas
2 ks Bobkový list
8 ks Cibule perlová
1,3 kg Králičí maso
50 g Meruňky sušené
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 ks Nové koření celé
4 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 dl Smetana 12% (konzumní)
1,5 kávová lžička Sůl
4 dl Voda pitná
0,8 dl Víno portské
2 stroužek Česnek
100 g Švestky sušené

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 795 kcal
Kilojoule 3 327kJ
12% Sacharidy 42 g
48% Tuky 36 g
22% Sodík 433 mg
123% Bílkoviny 69 g

Dušený králík na švestkách postup přípravy receptu:

1

Důkladně omyjeme pod tekoucí vodou sušené švestky, meruňky, ananas, necháme je okapat. Oloupeme drobnou perlovou cibuli a česnek.

2

Vykostěné králičí maso odblaníme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky velikosti sousta.

3

V hrnci rozpálíme olej, maso zprudka restujeme po 1 minutě z každé strany do zlatova. Maso osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem, promícháme a vyjmeme z omastku. Na omastek přidáme 1 lžíci másla a perlovou cibuli se stroužky česneku, zeleninu krátce restujeme do zlatova. Přidáme maso, bobkový list, nové koření, směs zalijeme vínem a vodou. Promícháme, pod pokličkou dusíme přibližně 45 - 50 minut. Po 30 minutách přidáme k masu ovoce.

4

Když je maso měkké, přimícháme smetanu a dochutíme solí. Krátce, asi na 3 minuty, pomalu povaříme.

Poznámka

Dušeného králíka podáváme podle chuti s dušenou rýží, bramborovým knedlíkem, s hranolky a pod.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept