Jednoduchý recept

Se zeleninou garnáti

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 44210

Ingredience

1 kávová lžička Cukr třtinový
20 ks Garnát obecný
1 kávová lžička Ocet vinný
0,5 ks Okurka salátová
2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
1 kávová lžička Olej rostlinný
1 polévková lžíce Olej sezamový
1 polévková lžíce Omáčka sójová
1 kávová lžička Omáčka ústřicová
1 kávová lžička Pepř černý mletý
200 g Shiitake houby
2 polévková lžíce Solamyl
225 g Sójové výhonky
1 kávová lžička Sůl
500 ml Voda pitná
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 166 kcal
Kilojoule 693kJ
4% Sacharidy 14 g
13% Tuky 10 g
13% Sodík 264 mg
19% Bílkoviny 11 g

Se zeleninou garnáti postup přípravy receptu:

1

Houby namočíme na 15 minut do teplé vody, poté je povaříme dalších 15 minut v osolené vodě, opláchneme, necháme okapat. Okurku nakrájíme na kostičky.

2

Rozpálíme arašídový olej ve woku, přidáme rozetřený česnek, houby a sójové výhonky, minutu smažíme. Přisypeme pokrájenou okurku, cukr, vinný ocet, ústřicovou omáčku, sůl, pepř a smažíme 2 minuty.

3

V pánvi rozpálíme olej, garnáty obalíme v Solymalu a smažíme 5 minut.

4

Do středu talíře dáme zeleninu, smažené garnáty naaranžujeme po obvodu. Pokapeme sójovou omáčkou a sezamovým olejem, ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept