Recept

Korejské smažné koláčky polévané medovým sirupem

  • Korea
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 44253

Ingredience

300 g Cicimek
151 g Mouka pšeničná hladká T 650
26 ml Olej sezamový
250 ml Olej stolní
50 g Oříšky piniové
Kořenící směs do těsta
1 kávová lžička Dýňová semínka
38 g Med včelí
0,1 g Pepř bílý
8 ml Sirup zázvorový
0,5 g Skořice mletá
1 g Sůl
30 ml Víno rýžové čínské
Medový sirup
300 ml Med včelí
0,5 g Skořice mletá

Nutriční hodnoty jedné porce

60% Kalorie 1,179 kcal
Kilojoule 4 933kJ
32% Sacharidy 116 g
105% Tuky 79 g
5% Sodík 103 mg
13% Bílkoviny 8 g

Korejské smažné koláčky polévané medovým sirupem postup přípravy receptu:

1

Cicimky otřeme vlhkou utěrkou a z jejich dužiny vykrájíme květinové tvary. Piniové ořechy očistíme, rozkrájíme je podélně, dýňová semena promneme v utěrce.

2

Z prosáté mouky, sezamového oleje, medu, rýžového vína a zázvorového sirupu umícháme opatrně těsto, které ochutíme solí a pepřem, rozválíme, vyválený plát těsta několikrát přeložíme přes sebe - více než třikrát. Nakonec ho rozválíme na tloušťku asi půl centimetru, z tohoto plátu vykrájíme čtverečky o hraně přibližně 3,5 cm. Vykrájené čtverečky smažíme na rozpáleném oleji v pánvi; když smažící se čtverečky vyplavou na hladinu oleje, smažíme je ještě dalších 10 minut. Hotové kousky necháme okapat, poté je namáčíme v připraveném medovém sirupu. Nakonec čtverečky ozdobíme piniovými oříšky, cicimky a dýňovými semeny. Koláčky podáváme studené jako dezert.

3

Medový sirup připravíme smícháním medu a skořice.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept