Smažené a obalované banány - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 31 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené a obalované banány
Celkový čas: | 31 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 1 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 44273 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
400 g | Banány |
20 g | Cukr krupice |
20 g | Cukr vanilka |
0,5 l | Mléko polotučné |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 cl | Rum |
3 ks | Vejce slepičí |
Omáčka | |
---|---|
40 g | Cukr krupice |
0,5 l | Mléko polotučné |
40 g | Pudinkový prášek - vanilkový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 52g |
---|---|
Cholesterol | 209,0mg |
Draslík | 418,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Banány, Cukr krupice, Rum, Vejce slepičí, Cukr krupice, Pudinkový prášek - vanilkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené a obalované banány postup přípravy receptu:
1 | Do misky nalijeme mléko, rozklepneme celé vejce, vsypeme vanilkový cukr spolu s cukrem krupicovým, přidáme rum, metličkou promícháme, postupně pomalu přidáváme mouku, až vypracujeme těstíčko. |
2 | Banány oloupeme, nakrájíme na přibližně čtyřcentimetrové kousky, obalujeme v připraveném těstíčku a hned vkládáme do fritovacího hrnce s olejem, který jsme nastavili na střední teplotu. V rozpáleném oleji smažíme přibližně 1 minutu. |
3 | Omáčka: Do kastrůlku nalijeme 3 dl mléka a pomalu přivádíme k varu. Mezi tím do jiného kastrůlku vylijeme zbytek mléka, přidáme cukr, pudinkový prášek metličkou dobře rozšleháme, vylijeme do vařícího mléka a za stálého míchání vaříme do zahoustnutí omáčky. |
4 | Hotové banány vyndáme z fritovacího hrnce, položíme je hned na mělké talíře, polijeme vanilkovou omáčkou a podáváme. |
Poznámka
Smažené obalované banány podáváme jako teplý sladký dezert. Každou porci můžeme ozdobit například čerstvými jahodami.