Se zelenými paprikami vepřové maso - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 23 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Se zelenými paprikami vepřové maso
Celkový čas: | 23 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 44314 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Ocet vinný |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Omáčka Hoisin |
2 ks | Paprika zelená |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Solamyl |
1 kávová lžička | Sůl |
450 g | Vepřová plec |
1 kávová lžička | Voda pitná |
2 polévková lžíce | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 79,9mg |
Draslík | 399,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Ocet vinný, Olej rostlinný, Omáčka Hoisin, Paprika zelená, Sůl, Vepřová plec, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Solamyl, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Se zelenými paprikami vepřové maso postup přípravy receptu:
1 | Na plátky nakrájíme vepřové maso, a poté ještě na nudličky. Rozehřejeme ve woku olej, přidáme rozetřený česnek, nudličky a nakrájené papriky zbavené semínek. Promícháme a 1 minutu smažíme. Občas pánví zatřeseme. |
2 | Vmícháme vývar, omáčku hoisin, ocet, sůl, pepř a necháme vařit 3 minuty. Přidáme kašičku ze solamylu a vody a vaříme za stálého míchání, dokud omáčka nezhoustne. |
3 | Ihned podáváme. |