Jednoduchý recept

Jehněčí kýta na bylinkách se salátem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 44354

Ingredience

60 ml Balsamico ocet
4 ks Bobkový list
1 kávová lžička Bylinky čerstvé - svazek
2 polévková lžíce Citronová šťáva
0,5 kávová lžička Cukr moučkový
1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
1,5 kg Jehněčí kýta
1 kávová lžička Máta sušená
150 ml Olej olivový extra panenský
2 polévková lžíce Oříšky piniové
1 špetka Pepř černý mletý
500 g Rajčata Cherry
100 g Rozinky tmavé
2 kávová lžička Rozmarýn sušený
1 hrst Rukola
60 g Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 900 kcal
Kilojoule 3 764kJ
5% Sacharidy 19 g
60% Tuky 45 g
20% Sodík 397 mg
92% Bílkoviny 51 g

Jehněčí kýta na bylinkách se salátem postup přípravy receptu:

1

Na marinádu smícháme olivový olej extra panenský, balzamikový ocet, prolisovaný česnek, bobkový list, sušený rozmarýn a sušenou mátu ve větší míse, přidáme jehněčí maso a necháme marinovat 2-3 hodiny.

2

Marinované jehněčí maso pečeme na roštu barbecue grilu 40-50 minut.

3

Rozpůlená cherry rajčátka (500 g) naskladáme na plech s pečicím papírem, postříkáme olivovým olejem, zasypeme 1 lžičkou bylinek, solí a pepřem a v troubě vyhřáté na 200°C pečeme 20 minut.

4

Do misky nalijeme 60 ml olivového oleje extra panenského a 2 lžíce citronové šťávy, přidáme 1/2 lžičky moučkového cukru a 1 lžičku dijonské hořčice, lehce vmícháme opečená cherry rajčátka, 100 g opláchnutých rozinek, 60 g strouhaného parmazánu a 1 lžíci opražených piniových semínek.

5

Salát podáváme k nakrájenému jehněčímu masu ozdobeného rukolou.

Poznámka

Piniové oříšky - hnědá semínka borovice s bílým jádrem (piňoli). Pražené oříšky - pražíme v troubě na 180°C na plechu s pečicímn papírem 4-5 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept