Jehněčí kýta na bylinkách se salátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí kýta na bylinkách se salátem
Jehněčí kýta na bylinkách se salátem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 44354 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
60 ml | Balsamico ocet |
4 ks | Bobkový list |
1 kávová lžička | Bylinky čerstvé - svazek |
2 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
0,5 kávová lžička | Cukr moučkový |
1 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
1,5 kg | Jehněčí kýta |
1 kávová lžička | Máta sušená |
150 ml | Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce | Oříšky piniové |
1 špetka | Pepř černý mletý |
500 g | Rajčata Cherry |
100 g | Rozinky tmavé |
2 kávová lžička | Rozmarýn sušený |
1 hrst | Rukola |
1 špetka | Sůl |
60 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 171,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Bobkový list, Česnek, Citronová šťáva, Cukr moučkový, Jehněčí kýta, Oříšky piniové, Rozmarýn sušený, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Hořčice Dijonská, Máta sušená, Pepř černý mletý, Rajčata Cherry, Rozinky tmavé, Rukola mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej olivový extra panenský nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí kýta na bylinkách se salátem postup přípravy receptu:
1 | Na marinádu smícháme olivový olej extra panenský, balzamikový ocet, prolisovaný česnek, bobkový list, sušený rozmarýn a sušenou mátu ve větší míse, přidáme jehněčí maso a necháme marinovat 2-3 hodiny. |
2 | Marinované jehněčí maso pečeme na roštu barbecue grilu 40-50 minut. |
3 | Rozpůlená cherry rajčátka (500 g) naskladáme na plech s pečicím papírem, postříkáme olivovým olejem, zasypeme 1 lžičkou bylinek, solí a pepřem a v troubě vyhřáté na 200°C pečeme 20 minut. |
4 | Do misky nalijeme 60 ml olivového oleje extra panenského a 2 lžíce citronové šťávy, přidáme 1/2 lžičky moučkového cukru a 1 lžičku dijonské hořčice, lehce vmícháme opečená cherry rajčátka, 100 g opláchnutých rozinek, 60 g strouhaného parmazánu a 1 lžíci opražených piniových semínek. |
5 | Salát podáváme k nakrájenému jehněčímu masu ozdobeného rukolou. |
Poznámka
Piniové oříšky - hnědá semínka borovice s bílým jádrem (piňoli). Pražené oříšky - pražíme v troubě na 180°C na plechu s pečicímn papírem 4-5 minut.