Jednoduchý recept

Švestkové čatní se zázvorem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (36%)
ID receptu: 44505

Ingredience

250 g Cukr třtinový
300 ml Ocet vinný červený
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř cayenský
2 špetka Sůl
50 g Zázvor celý
400 g Šalotka
500 g Švesky vypeckované organic

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 602 kcal
Kilojoule 2 518kJ
38% Sacharidy 136 g
6% Tuky 5 g
10% Sodík 205 mg
7% Bílkoviny 4 g

Švestkové čatní se zázvorem postup přípravy receptu:

1

Omyjeme švestky, rozpůlíme, odstraníme pecku a nakrájíme na kostičky. Oloupaný, čerstvý zázvor nasekáme na jemno. Šalotky si oloupeme a rovněž nasekáme.

2

Zázvor a šalotky necháme zesklovatět na rozpáleném oleji, vmícháme švestky a krátce podusíme a potom přidáme hnědý cukr. Mícháme dokud se cukr nerozpustí. Okořeníme solí a kayenským pepřem. Přilijeme červený vinný ocet a za občasného míchání vaříme 35 minut.

3

Horké naplníme do sterilovaných šroubovacích sklenic.

Poznámka

Čatní můžeme dochutit kořením. Z předepsaného množství naplníme 3 sklenice á 300 ml . Vydrží v chladničce až 1 měsíc.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept