Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 44561

Ingredience

2 ks Kachní prsa
4 polévková lžíce Martell cognac
120 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Paštika játrová
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 dl Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
3 polévková lžíce Víno bílé
2 polévková lžíce Víno portské
1 polévková lžíce Vývar drůbeží
2 ks Šalotka
2 špetka Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 509 kcal
Kilojoule 2 131kJ
4% Sacharidy 16 g
52% Tuky 39 g
15% Sodík 310 mg
34% Bílkoviny 19 g

Kachní prsa postup přípravy receptu:

1

Opláchneme kachní prsa bez kosti pod studenou vodou, osušíme, osolíme a opepříme. Do pánve dáme maso tučnější stranou dolů a osmahneme 10 minut. Poté otočíme a smažíme dalších 10 minut, poté maso vyndáme a udržujeme teplé.

2

Oloupeme a nasekáme šalotky. V pánvi rozpustíme 4 lžičky másla a osmahneme na něm šalotku, přidáme koňak a bílé víno. Přilijeme smetanu a kuřecí vývar a přivedeme k varu. Přes sítko protlačíme paštiku a vmícháme ji do omáčky. Přidáme zbytek másla, necháme ho v omáčce rozpustit, již nevaříme. Přidáme portské víno a nasekanou šalvěj, osolíme a opepříme.

3

Porce kachních prsou rozdělíme na talíře a přelijeme omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept