Jednoduchý recept

Voňavá grilovaná kuřecí prsa po thajsku

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 44606

Ingredience

2 ks Chilli paprička
1 kávová lžička Cukr krupice
2 ks Koriandr čerstvý
450 g Kuřecí prsa
1 ks Limetka
2 polévková lžíce Olej sezamový
2 polévková lžíce Omáčka rybí
2 stroužek Česnek
Omáčka
1 ks Chilli paprička
4 polévková lžíce Cukr krupice
115 g Koriandr celý
6 polévková lžíce Ocet rýžový
0,5 kávová lžička Sůl
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 335 kcal
Kilojoule 1 404kJ
11% Sacharidy 39 g
10% Tuky 8 g
33% Sodík 656 mg
55% Bílkoviny 31 g

Voňavá grilovaná kuřecí prsa po thajsku postup přípravy receptu:

1

Kuřecí prsa vykostíme a kůži ponecháme. Rozložíme na pracovní plochu, překryjeme fólií a naklepeme. Poté je přemístíme do mísy.

2

Ve džbánku důkladně promícháme sezamový olej, rozdrcený česnek, nadrobno nakrájené kořeny koriandru, nadrobno nasekané chilli papričky bez semínek, rybí omáčku a cukr. Směsí přelijeme maso tak, aby bylo rovnoměrně obalené. Zakryté fólií necháme min. 20 minut marinovat na chladném místě.

3

Mezitím připravíme omáčku. V kastrůlku rozehřejeme rýžový ocet a rozmícháme v něm cukr. Ochutíme solí a na mírném ohni necháme zhoustnout za stálého míchání. Přidáme rozdrcený česnek, nadrobno nakrájenou chilli papričku bez semínek a pokrájenou koriandrovou nať. Hotovou omáčku přelijeme do servírovací misky.

4

Kuřecí prsa opečeme na rozpáleném grilu cca 5 minut. Obrátíme, potřeme marinádou a grilujeme dalších cca 5 minut dozlatova. Maso rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou, dozdobíme plátky limetky a podáváme.

Poznámka

Podáváme s vařenou rýží. Čas přípravy je včetně doby marinování masa.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept