Sójové kostky dušené se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sójové kostky dušené se zeleninou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 44643 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
40 g | Celer bulvový |
40 g | Cibule |
15 g | Feferony sterilované |
30 g | Mrkev kořen |
25 ml | Ocet vinný |
10 g | Olej olivový |
30 ml | Omáčka sójová |
2 g | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel kořen |
3 g | Podravka |
30 g | Pórek |
50 g | Sójové kostky |
6 g | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 758,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Feferony sterilované, Ocet vinný, Petržel kořen, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Podravka, Pórek, Sójové kostky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sójové kostky dušené se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Sójové kostky povaříme 15 minut v osolené a okyselené vodě, scedíme, lehce z nich vymačkáme vodu. |
2 | Omytý pórek nakrájíme na tenká kolečka, očištěnou mrkev, petržel, celer natrouháme nahrubo, cibuli pokrájíme nadrobno, nakládanou feferonku zbavíme semínek, zbytek posekáme na jemno. |
3 | V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s pórkem, necháme zesklovatět, přidáme nastrouhanou zeleninu, feferonku, sójové kostky, promícháme, opepříme, zalijeme sójovou omáčkou, podlijeme troškou vody, ochutíme Podravkou a podusíme do měkka. |
Poznámka
Servírujeme teplé.