Jednoduchý recept

Zapečený květák s rajčaty

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 44680

Ingredience

800 g Květák
200 ml Mléko polotučné
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
150 g Rajčata
2 polévková lžíce Strouhanka
100 g Sýr Eidam cihla 40%
2 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 295 kcal
Kilojoule 1 235kJ
5% Sacharidy 17 g
26% Tuky 20 g
25% Sodík 508 mg
28% Bílkoviny 16 g

Zapečený květák s rajčaty postup přípravy receptu:

1

Očištěný květák rozebereme na růžičky, uvaříme v osolené vodě do poloměkka, slijeme a necháme okapat.

2

Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Vrstvíme do ní růžičky květáku a spařená, oloupaná a na dílky nakrájená rajčata. Každou vrstvu posypeme nastrouhaným sýrem. Vrchní vrstvu tvoří květák, povrch posypeme sýrem a pokapeme rozpuštěným máslem.

3

Pokrm zapékáme 10 minut ve středně vyhřáté troubě, potom zalijeme žloutky rozšlehanými s mlékem a solí. Zapékáme dalších 15-20 minut.

4

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a zeleninový salát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept