Bylinný žaludeční likér - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bylinný žaludeční likér
Bylinný žaludeční likér
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 44701 |
Kategorie: | Ovocná vína a likéry |
Ingredience
3 polévková lžíce | Andělika |
1 kávová lžička | Anýz celý |
8 l | Calvados |
4 polévková lžíce | Heřmánek |
1 kávová lžička | Kardamom |
1 kávová lžička | Kmín celý |
2 polévková lžíce | Koriandr celý |
1 polévková lžíce | Máta |
3 polévková lžíce | Meduňka |
1 ks | Muškátový květ |
5 polévková lžíce | Pelyněk obecný |
3 polévková lžíce | Pomerančová kůra |
1 polévková lžíce | Řebříček |
3 polévková lžíce | Šalvěj sušená |
3 polévková lžíce | Yzop |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 36,2mg |
Vláknina | 913,1mg |
Vitamín A | 34,8mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anýz celý, Kardamom, Kmín celý, Koriandr celý, Máta, Muškátový květ, Pomerančová kůra mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Calvados, Meduňka, Pelyněk obecný, Řebříček, Šalvěj sušená, Yzop mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Andělika, Heřmánek nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Bylinný žaludeční likér postup přípravy receptu:
1 | Čisté čerstvé byliny před přípravou pokrájíme na kousky a usušíme. |
2 | K přípravě likéru budeme potřebovat: 2 lžíce koriandru, 5 rovných lžic pelyňku, 3 lžíce šalvěje, 3 lžíce anděliky, 3 lžíce yzopu, 3 lžíce meduňky, 3 lžíce šalvěje, 3 lžíce pomerančových slupek bez bílé pulpy, 4 lžíce heřmánku, 1 lžíci řebříčku, 1 lžíci máty, 1 lžičku kardamomu, 1 muškátový květ, 1 lžičku anýzu a 1 lžičku kmínu. |
3 | Byliny dáme do velké lahve a přelijeme alkoholem. Budeme je macerovat 24 hodin, pak je scedíme přes nylonový filtr. Další den tekutinu přefiltrujeme znovu. |
4 | Pro přípravu budeme potřebovat ovocný destilát 60% objemových jednotek (neutralizovaný opakovaným pálením). |
Poznámka
Podle libosti osladíme (100 ml cukrovým sirupem) a můžeme i zředit vodou. Obsah alkoholu může být 35-40%.