Šmakoun se špenátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šmakoun se špenátem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 44705 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
20 g | Cibulka jarní |
150 g | Houby čerstvé |
50 g | Jogurt nízkotučný |
15 g | Kopr čerstvý |
10 g | Olej slunečnicový |
4 ml | Omáčka sójová |
2 g | Pepř černý mletý |
200 g | Šmakoun |
40 g | Špenát listový čerstvý |
3 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 1,5mg |
Draslík | 626,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,9mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Jogurt nízkotučný, Kopr čerstvý, Olej slunečnicový, Špenát listový čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Šmakoun mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šmakoun se špenátem postup přípravy receptu:
1 | Houby nakrájíme na plátky, šmakoun na drobné kostičky. Listový špenát přebereme, povadlé listy vyhodíme, svěží nasekáme na jemno, česnek prolisujeme, jarní cibulku s koprem posekáme nadrobno. |
2 | V rendlíku rozpálíme olej, přisypeme šmakoun, orestujeme, přidáme houby, špenát, česnek, osolíme, opepříme, zakapeme sójovou omáčkou a podusíme. |
3 | Do nízkotučného bílého jogurtu přimícháme kopr, jarní cibulku, pokrm ze šmakouna rozdělíme na talíře a přelijeme jogurtovou zálivkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.